KEMISK PEELING

Vad är kemisk peeling?


En kemisk peeling är inte namnet på en behandling, utan ett samlingsnamn för många olika behandlingsformer. Med hjälp av olika syror som appliceras på huden, exempelvis AHA, BHA eller TCA, får huden ett litet lyft i och med att det yttersta hudlagret avlägsnas. I samband med att de döda hudcellerna avlägsnas stimuleras samtidigt nybildningen av hudceller. Ju äldre man blir, desto långsammare förnyas cellerna. Det man vill uppnå med en kemisk peeling är en förbättring samt ”föryngring” av huden. En kemisk peeling kan utföras på ansikte, hals, nacke, bröst, händer samt armar och ben.


Hur går behandlingen till?


Behandlingen inleds med en noggrann rengöring. Sedan appliceras den kemiska peelingen med en pensel. Styrkan på peelingen avgörs av vilken hudtyp man har och vilka tillstånd som ska behandlas. Peelingen verkar i några minuter, och avlägsnas sedan med hjälp av en pH-neutraliserare. Därefter applicerar vi en återfuktande mask följt av ett individuellt anpassat serum och kräm. En serie av kemisk peeling behandlingar rekommenderas för att uppnå bästa möjliga resultat.
Våra behandlare hjälper dig att hitta rätt upplägg för just dig Varför ska man göra kemisk peeling?
Kemisk syrabehandling löser många olika hudproblem. Idag används kemisk syra peeling mot pigmentering, solfläckar, rynkor och slapp hud.


Kemisk peeling:


● främjar huduppbyggnad
● slätar ut rynkor
● ökar hudens elasticitet
● motverkar uppkomst av mörka fläckar i huden
● mot finnar och pormaskar
● mot akne
● minskar post-akne ärr
● reducerar förstorade porer
● minskar inflammationer
● vårdar post-akne blemmor
● mot pigmenteringar & solfläckar
● jämnar ut hudfärg & hudstruktur

Hur många behandlingar behövs?


Effekten märks redan efter den första behandlingen, men rekommenderad kur är 4-6 gånger med 1-2 veckors mellanrum för bästa resultat. Kuren rekommenderas göras 2-3 gånger om året.


Efter behandlingen


Efter en peeling behandling kan en rodnad uppstå och huden kan fjälla lätt. Det är viktigt att inte utsätta huden för direkt solljus veckan efter behandlingen. Vid vistelse utomhus ska kräm med hög solskyddsfaktor användas.